Jak lokal powinien być przystosowany do sprzedaży lodów?
Chcesz wiedzieć, jak najlepiej zaplanować swoją lodziarnię? Zespół Gelato.pl służy pomocą w doborze sprzętu i optymalnym rozplanowaniu lokalu!
Aby Twój lokal działał sprawnie i spełniał wymogi sanitarne, powinien być odpowiednio zaplanowany. Oto najważniejsze aspekty:
🏠 Zaplecze sanitarno-higieniczne – Musisz posiadać oddzielne pomieszczenia na przechowywanie produktów, miejsce do mycia rąk oraz dostęp do wody pitnej.
🏠 Odpowiednie wyposażenie – Lada chłodnicza, witryny do lodów, frezer do lodów i miksery do koktajli to podstawowe sprzęty.
🏠 Przestrzeń dla klientów – Jeśli planujesz miejsca siedzące, warto zadbać o wygodne stoliki i klimatyczne wnętrze.
🏠 Przechowywanie surowców – Musisz mieć chłodnię lub zamrażarki do przechowywania lodów i składników.
🏠 Ergonomia pracy – Układ sprzętów powinien zapewniać wygodną i efektywną obsługę klientów.
Produkujemy Prawdziwe Lody Gelato
Dane kontaktowe:
T: centrala: 52 342 09 66
T: sprzedaż: 52 365 07 28/30
Email: info@gelato.pl
GELATO.PL
ul.Startowa 2a, 85-744 Bydgoszcz
NIP 554-17-95-835
REGON 300209736
KRS 0000055249